Vízveszteség felkutatás bontás nélkül

Az emberek többsége, ha meghallja a vízveszteség felkutatás szókapcsolatot, rögtön arra gondol, hogy ez biztosan olyan eljárás, mely során óriási pusztítást végez a vízvezeték-szerelő. Ez azonban koránt sincs így. Cégünk szakemberei a legmodernebb technikával felszerelkezve, bontás nélkül képesek a vízveszteség felkutatás elvégzésére.

Vízveszteség felkutatás műszeres technikával

A bontás nélküli vízveszteség felkutatást négyféle módszerrel végezzük.

Elektroakusztikus hibahely keresővel, mely alkalmas a csőtörés által keltett zaj kiszűrésére. Ennek a módszernek az előnye, hogy a vízveszteség felkutatást pontos utánajárás és előismeretek nélkül el lehet kezdeni. És mivel a gyorsaság kulcsfontosságú, ez a műszer rendkívül eredményesen használható a vízveszteség felkutatásra.

A korrelációs vizsgálattal két adott pont között mérhető be a vízszivárgás. A korrelátorral történő vizsgálat során lehetőség nyílik arra, hogy a nyomás alatt lévő vezetékekben – ami nem csak vízvezeték, de akár táv-hő vezeték is lehet – meghatározhatjuk a hiba helyét. Ezafajta vízveszteség felkutatási módszer a vízszivárgás keltette zajt veszi alapul, és ennek segítségével pontosan meghatározhatóvá válik a vízszivárgási hely. A vízvezeték szerelő ezután már gyorsan orvosolni tudja a hiba helyét.

A jelzőgázas vizsgálatot kisebb vízszivárgások fellépése esetén alkalmazzuk. A módszer lényege, hogy a bevizsgálandó vezetéket speciális gázzal töltjük fel, mely 95% nitrogént, és 5% hidrogént tartalmaz. A jelzőgáz egy része (a hidrogén összetevő) függőleges irányban távozik a vízszivárgás helyén. A mérőműszer nemcsak a földön keresztül távozó hidrogént érzékeli, de a beton- és aszfaltburkolatú helyeken is eredményesen alkalmazható.

A nyomvonal meghatározást cégünk jeladóval és jelgenerátorral végzi. Ezekkel a műszerekkel gyorsan és hatékonyan behatárolhatók a különböző vezetékek nyomvonalai. Kamerás csővizsgálattal együtt alkalmazva rendkívül pontos képet kaphatunk a vezetékekről.

A módszer előnyei

A vízveszteség felkutatás általunk használt módszereinek fő előnye, hogy bontás nélkül végezhetők. Ezen kívül pedig a gyorsaság, ami nagyon sokat számít, mivel így kisebb lesz a kár, és a pénztárcánkat is kevésbé viseli meg a probléma. A fent említett vizsgálatok sok vesződségtől megkímélik ügyfeleinket.

A vészhelyzetek a specialitásaink! Segítségért forduljon hozzánk akár ünnepnap vagy éjszaka is. A nonstop nálunk szó szerint értendő, bármikor állunk rendelkezésére! Telefonos ügyelet: 06-1-290-1306; 0620-529-0385; 0620-248-0435.