Csőrepedés, avagy a csőtörés előszobája!

A csőrepedés méltán nevezhető a csőtörés előszobájának. A csőtörésnek általában eléggé jól látható jelei vannak. Például ilyen, amikor az, amikor éjszaka vízcsobogásra ébred, vagy hazaérve cipője elmerül a padlón folyó vízben. A csőrepedés azonban sokkal alattomosabb ennél.

A csőrepedés árulkodó jelei

A csőrepedés leggyakoribb jele a csöpögő csap. Ez olyan probléma, amit gyakran eltűrünk akár a fürdőszobában, akár a konyhában jelentkezik. Fontos azonban tudni, hogy ezzel rengeteg vizet vesztünk. Ráadásul fölöslegesen fizetünk ki több pénzt a vízszámlára. Óránként néhány csepp víz, havonta több litert is jelenthet, ami éves szinten komoly összegekkel terheli meg a pénztárcát.

Egy másik fontos jel is utalhat arra, hogy a csőrepedés nálunk is jelentkezett, mégpedig az, ha valahol a falon vagy esetleg a padlón visszatérő vízfolt jelentkezik. Amellett, hogy természetesen itt is feleslegesen folyik el a víz, a fal vizesedése gyakran a penész megjelenésének is kedvez. Ez pedig nemcsak kellemetlen, de az egészségre is káros hatással van.

Ahogy a címben is szerepel, a csőrepedés a csőtörés előszobája, tehát minden olyan jel, amiből a csőtörésre következtethetünk, igaz a csőrepedésre is. Lehetséges, hogy kisebb mértékben jelentkezik, de fontos figyelmet fordítani rá. Ilyen jelek például az állandó csatornabűz, a kelleténél magasabb vízszámla, vagy az alacsony víznyomás.

Ha arra gyanakszik, hogy valahol elfolyik a víz, érdemes letesztelni. Például a vízóra többszöri megnézésével egy olyan időszakban, amikor tudjuk, hogy nem használtunk vizet, sem a bent, sem a kerti csapokból, sem pedig a WC-nél.

Csőrepedés javítás

A csőrepedés bevizsgálását már elég modern technikákkal végezzük, ilyen például a kamerás csatornavizsgálat, mellyel bontás nélkül bevizsgálható az egész csatornarendszer.

Nemcsak a bevizsgálás, hanem a csőrepedés javítás is megoldható bontás nélkül. Erre szolgál az egyik legújabb technológiával előállított BCG folyékony tömítőanyag. A csőrepedés javítás ezzel a technikával ténylegesen bontás nélkül megoldható. Ez pedig sok tekintetben megkönnyíti az Ön dolgát!

A vészhelyzetek a specialitásaink! Forduljon hozzánk fenntartások nélkül hétköznap, hétvégén akár ünnepnap, akár nappal vagy éjszaka is. A nonstop nálunk szó szerint értendő, bármikor állunk rendelkezésére! Telefonos ügyelet: 06-1-290-1306; 0620-529-0385; 0620-248-0435.