Duguláselhárítás házilag

A lefolyók otthonunk rejtett ellenségei, amolyan negatív értelemben vett csendes társak. Ha szerencsések vagyunk, soha még eszünkbe se jutnak. Olyan természetes, hogyha megengedjük a csapot a mosdóban vagy a kádban, akkor a víz lefolyik. De mi van akkor, ha nem? A telefon után kapva tárcsázzuk a vízvezetékszerelő számát?

Nem minden esetben feltétlenül fontos szakembert hívni, ugyanis a duguláselhárítás házilag is eredményes lehet, feltéve ha ismerjük és alkalmazzuk a megfelelő házi praktikákat!

Duguláselhárítás házilag – praktikák

  1. Duguláselhárítás vákuum pumpával

    Az egyszerű WC pumpa az első eszköz, ami a legtöbb embernek eszébe jut, ha valamiért nem megy le a víz. A pumpa főleg a kisebb dugulások elhárításánál nyújt nagy segítséget az embernek. Amikor vákuum pumpát választunk a boltban, vagy szaküzletben, érdemes odafigyelnünk a minőségére, ebben az esetben legtöbbször érvényesül a „drágább jobb” közhely. Még ha a drágábbat választjuk, akkor is költségkímélő módszer ez az eszköz, mivel csak egyszer kell megvenni, és a kisebb dugulások könnyen orvosolhatók vele.

  2. Vegyszer helyett forró víz

    Költséghatékony és környezetkímélő megoldás, ha nem nyúlunk rögtön a vegyszerek után. A forró, lobogó víz lefolyóba öntése is segíthet néhány kisebb dugulás elhárításánál. Érdemes is először ezzel próbálkozni, főleg a mosdó vagy a zuhanyzó esetében, a WC ebben az esetben más tészta, ott ezzel a házi praktikával hiába próbálkozunk.

  3. Szódabikarbóna és ecet kombinációja

    A szódabikarbóna és az ecet minden átlagos háztartásban megtalálható, mindig kéznél vannak. Így megéri ezekkel is próbálkozni. Ha azonban ezt a módszert választjuk, legyünk óvatosak! Egyrészt fontos, hogy kesztyűt húzzunk, másrészt pedig szellőztessünk! Olcsó módszer, és sok esetben hatásos lehet.

Az eredményes duguláselhárítás házilag

Mielőtt szakembert hívunk érdemes kipróbálni a duguláselhárítás házilag is bevethető praktikáit. De természetesen ezek csak akkor eredményesek, ha a dugulás még csak kicsi, pl. ha nehezen megy le a víz a zuhanyzóban, vagy a reggeli mosakodás közben a kelleténél tovább marad a víz a mosdóban.

Eredményes lehet, ha a praktikákat együtt is alkalmazzuk. Nem mindegy azonban, hogy melyiket melyikkel. Itt is vigyázni kell a savas és lúgos vegyszerek együtt alkalmazásával! Hatékony lehet azonban, ha bevetjük először a szódabikarbóna ecet kombinációt. Kis várakozás után aztán jöhet a forró víz, majd ezután a pumpa.

Ha sehogy sem akar működni a dolog, akkor viszont érdemes vízvezetékszerelőt hívni. Ebben az esetben ugyanis a probléma nagyobb, mint amivel meg tudunk birkózni az ilyen duguláselhárítás házilag alkalmazható praktikáival.

Hívjon szakembert

Ha nem válnak be a duguláselhárítás házilag alkalmazható praktikái, akkor hívjon szakembert. És ha már ezt teszi, akkor miért ne hívná a legjobbat?

A vészhelyzetek a specialitásaink! Forduljon hozzánk fenntartások nélkül hétköznap, hétvégén akár ünnepnap, akár nappal vagy éjszaka is. A nonstop nálunk szó szerint értendő, bármikor állunk rendelkezésére! Telefonos ügyelet: 06-1-290-1306; 0620-529-0385; 0620-248-0435.