Duguláselhárítás otthon, még több trükk

Egy előző cikkünkben már írtunk néhány olyan praktikát, amit akár eredményesen is alkalmazhatunk, ha házi duguláselhárításra van szükség.

Nem minden esetben feltétlenül fontos szakembert hívni, ugyanis a duguláselhárítás otthon is eredményes lehet, feltéve ha ismerjük és alkalmazzuk a megfelelő házi praktikákat!

Miért pont most? Miért pont velem?

Az emberiség szerencsésebb részének még nincs tapasztalata abban, hogyan is működik a duguláselhárítás otthon saját kezűleg. A másik felének azonban talán már több trükköt, praktikát kellett kipróbálnia, mint amit be mer vallani.

Összegyűjtöttük azokat, melyek bizonyos esetekben hatásosak lehetnek. Fontos azonban megjegyezni, hogy bármelyik praktika, amit duguláselhárítás otthon témában olvas vagy hall az ember, önmagában még nem jelent semmilyen garanciát. Sőt, olykor jó, ha óvatosak vagyunk velük.

Duguláselhárítás otthon – házi praktikák 2.

Duguláselhárítás házilag című írásunkban már írtunk arról, hatásos módszer lehet a vákuum pumpa, a forró víz, vagy a szódabikarbóna ecet kombinációjának alkalmazása. Ha ezek nem válnak be, akkor van még pár praktika, amit bevethetünk a duguláselhárítás otthon témakörben.

  • Duguláselhárítás bolti lefolyótisztítóval

    Ezekből rengeteg van. Biztosra veszem, hogy néhánynak még a reklámszlogenjét is fejből tudja az ember. Nemcsak a márkából, de a fajtából is sokféle van. Létezik lúgos alapú, gél-állagú, de granulátumformában is kaphatók különféle vegyszerek. Ha ezek közül választunk, használatukat érdemes az esti órákra időzíteni, hogy legyen idő arra, hogy kifejtsék hatásukat.

    A különböző vegyszereket rengetegen használják. Tapasztalataink szerint azonban nem mindig megfelelően. Sőt, gyakran a céllal ellentétes hatást váltják ki az alkalmazásukkal. A terméken szereplő leírást pontosan kell követni, abban az időpontban kell öblíteni, amit a csomagoláson feltüntettek! Ellenkező esetben pl. a granulátumok könnyen beleköthetnek a vezetékbe, még nagyobb kárt előidézve ezzel.

  • Csőgörény vagy spirálos módszer

    A legtöbb szaküzletben már kapható eszközök, de sajnos ezek is csak kisebb dugulásoknál használhatók. Ráadásul általában csak egyszer tudjuk őket használni, ezért nem túl költséghatékony módszer.

Az eredményes duguláselhárítás házilag

Mielőtt szakemberért kiáltunk, próbáljunk először magunk a „cső fenekére” nézni. És nem elfelejteni, hogy mindegyiknél legyünk nagyon elővigyázatosak.

Ha egyik se működik, akkor hívjunk inkább vízvezetékszerelőt. Ebben az esetben ugyanis a probléma nagyobb, mint amivel meg tudunk birkózni az ilyen duguláselhárítás otthon alkalmazható praktikáival.

Hívjon szakembert!

Ha nem válnak be a duguláselhárítás otthon alkalmazható praktikái, akkor hívjon szakembert. És ha már ezt teszi, akkor miért ne hívná a legjobbat?

A vészhelyzetek a specialitásaink! Hívjon minket fenntartások nélkül hétköznap, hétvégén akár ünnepnap, akár nappal vagy éjszaka is. A nonstop nálunk szó szerint értendő, bármikor állunk rendelkezésére! Telefonos ügyelet: 06-1-290-1306; 0620-529-0385; 0620-248-0435.