Csöpögő csap

A csöpögő csap rengeteg fejtörést okozhat a házigazdának és a családnak. Néhány csepp még talán nem jelent katasztrófát, de ha állandósul a csöpögés, akkor célszerű megjavítani. De hogyan?

Szakembert ide! Vagy mégsem?

A csöpögő csap miatt nem minden esetben kell kihívni a vízvezeték szerelőt. Van olyan eset, amikor saját kezűleg is elháríthatjuk a problémát. Ha úgy dönt, neki fog a nagy munkának, fogadja meg egy-két tanácsunkat!

A csap csöpögése egyébként a csőtörés egyik jele is lehet. Ha a további jelekre is kíváncsi, olvassa el cikkünket a csőtörés jeleiről.

Csöpögés megszüntetése házilag

  • Az első tanácsunk az lenne, hogy a csapot lehetőleg ne késő délután, kora este, a munkából hazaérve kezdjük el megjavítani. Hiszen, ha valamilyen új szerszámra vagy alkatrészre lesz szükségünk, akkor azt a sarki éjjel-nappaliban sajnos nem fogjuk megkapni. Ez nem kőbe vésett szabály, de érdemes szem előtt tartani.
  • Ne feledjük el a vizet minden esetben elzárni, még mielőtt a szerszámokat előkészítenénk! A vízszámlánknak sem tesz jót, és a lakásunkat is megkímélhetjük egy alapos fürdőzéstől.
  • Ezután érdemes előkészíteni a szerszámokat, hogy minden kéznél legyen. Ezek nem feltétlenül speciális szerszámok, egy átlagos barkácskészletben is megtalálhatók, úgy mint a francia kulcs, csavarhúzókészlet és fogó.
  • Szereljük le, majd szét a csapot! A szétszerelésnél érdemes megjegyezni, hogy mit honnét szereltünk le, hogy az összeszerelésnél se legyen gond. A legtöbb esetben az alátét a ludas, amit annak kicserélésével lehet orvosolni.
  • Miután alkatrészeire szedtük a csapot, már láthatjuk nagyjából, hogy kis, vagy nagy gonddal állunk szemben. A csap részeinek vízkövesedése esetén elég azokat megtisztítani, majd összeszerelni. A rozsdásodás már keményebb tészta, ilyenkor általában az alkatrészek cserélésre szorulnak.
  • Előfordulhat azonban, hogy az alapos tisztítás, vagy a csaptelep cseréje után is fennáll a csöpögés. Ilyenkor érdemes vízvezetékszerelő szakembert keresni a probléma megoldására. Mi nonstop a rendelkezésére állunk. Hívja a 06-20-247-4093 számot!
  • Ne hagyja sokáig csöpögni a csapot!

    Az időtényező itt is, mint sok minden másnál, rendkívül jelentős. Egy csöpp még nem a világ vége, de sok csöpp meglátszódhat a következő havi számlánkon is. A vízkövesedésről nem is beszélve, ami a háziasszonyok rémálma, és eltüntetni legalább annyira nehéz, mint a plusz ezreseket kiadni a feleslegesen csöpögő csap miatt a havi vízszámlára.